KENNISMAKING MET HET PLATFORM LINKEDIN
(INTRO OP DE CURSUS)
Je professionele profielpagina
Netwerken en solliciteren op LinkedIn
Je zichtbaarheid op LinkedIn verbeteren
(AFSLUITER)

Professionele geschiedenis

In het onderdeel ‘professionele geschiedenis’ van je profielpagina schrijf je je vorige werkervaringen neer.

Tip: wanneer je een werkervaring wilt toevoegen en een bedrijf wilt typen in het vak ‘bedrijf’, zorg dan dat je de correcte link naar het bedrijf gebruikt. Enkel dan zal je een mooi bedrijfslogo zien bij je werkervaringen op je profiel. Je typt de naam van het bedrijf en wacht totdat er een lijst van bedrijven opkomt. Kies het juiste bedrijf met het juiste logo uit de lijst. Staat het bedrijf er niet tussen? Dan heeft dit bedrijf waarschijnlijk geen bedrijfspagina op LinkedIn. In dat geval kan je de naam van het bedrijf zelf typen en zal er geen logo verschijnen op je profiel.

Tip: schrijf bij elke werkervaring minstens 3 taken die je uitvoerde. Vermijd lange zinnen tekst, schrijf in kernwoorden. Omschrijf vooral de taken die relevant zijn voor je nieuwe job en vermijd teveel onnodige extra’s.

Tip: voeg ook vrijwilligerswerk en stages toe.

Extra:

𝗡𝘂 𝗸𝗮𝗻 𝗷𝗲 𝗼𝗼𝗸 𝗲𝗲𝗻 𝗰𝗮𝗿𝗿𝗶è𝗿𝗲-𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗯𝗿𝗲𝗸𝗶𝗻𝗴 𝘁𝗼𝗲𝘃𝗼𝗲𝗴𝗲𝗻 𝗮𝗮𝗻 𝗷𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗶𝗲𝗹. 𝗟𝗶𝗻𝗸𝗲𝗱𝗜𝗻 𝗵𝗲𝗹𝗽𝘁 𝘇𝗼 bij 𝗵𝗲𝘁 𝗻𝗼𝗿𝗺𝗮𝗹𝗶𝘀𝗲𝗿𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗯𝗿𝗲𝗸𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗷𝗲 𝗹𝗼𝗼𝗽𝗯𝗮𝗮𝗻. De angst zit er immers soms in dat je afgewezen zal worden voor een onderbreking. LinkedIn biedt hier hulp! En nog een leuke extra: ook als gepensioneerde voel je je niet meer uitgesloten op LinkedIn vanaf nu!

Een extra tip wanneer je kiest voor deze weergave in je LinkedIn-profiel: 𝗯𝗲𝗹𝗶𝗰𝗵𝘁 de 𝗽𝗼𝘀𝗶𝘁𝗶𝗲𝘃𝗲 𝗸𝗮𝗻𝘁 𝘃𝗮𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝘃𝗲𝗿𝗵𝗮𝗮𝗹, want die is er altijd! Wat leerde je? Welke vaardigheden ontwikkelde je? Wat zegt deze onderbreking over jouw waarden? Een burn-out maakt mensen bijvoorbeeld vaak veerkrachtiger. Een reisperiode heeft je misschien open-minded en zelfredzaam gemaakt.

De opties waaruit je kan kiezen:
–     Rouw na het overlijden van een naaste
–     Carrière-switch
–     Mantelzorg
–     Fulltime ouderschap
–     Tussenjaar
–     Ontslag/boventalligheid
–     Gezondheid en welzijn
–     Persoonlijk doel nastreven
–     Carrière-ontwikkeling
–     Verhuizing
–     Pensioen
–     Op reis
–     Vrijwilligerswerk

Studieverleden: vermeld de opleidingen die je volgde. Probeer ook hier de juiste school met logo te kiezen. Dit oogt professioneler. Vermeld enkel de professionele opleidingen die een meerwaarde vormen voor je CV. Hobbymatige opleidingen zoals bijvoorbeeld ‘bloemschikking’ hoef je hier niet te vermelden.

Volg je momenteel een beroepsopleiding bij VDAB? Hier kan je kiezen. Je kan deze toevoegen aan je opleidingen of je kan deze als laatste werkervaring noteren. Indien je voor het laatste kiest, kies dan ‘VDAB OPLEIDINGSCENTRUM’ als bedrijf. Het voordeel van deze laatste keuze is dat je opleiding meteen in het oog springt als huidige of recente professionele ervaring.