“Futureproof” solliciteren: Trends op de arbeidsmarkt

We hebben Personal Assessment dag 2 beƫindigd met een les over personal branding waarbij we tot de volgende conclusies kwamen:

Een persoonlijk merk ontwikkelen om jezelf te profileren op de arbeidsmarkt

=

proactief jezelf zichtbaar maken.

Hierbij is het belangrijk om de blik op de toekomst te richten: leg je focus vooral op waar je naar toe wil gaan en bouw je sollicitatiestrategie daarrond op.

Hierbij is het belangrijk om in te spelen op de noden van de arbeidsmarkt van vandaag en zijn er zaken die je nu al kan doen om je job te garanderen voor de volgende jaren.

In deze les gaan we inzoomen op de trends, tendensen die een impact hebben op de arbeidsmarkt van vandaag en die een impact hebben op jouw job en op jouw zoektocht naar werk.

opdracht 2: marktanalyse tendensen op de arbeidsmarkt

(Je trainer blijft beschikbaar via Teams en ZOOM voor vragen en op maat instructie)

  • zoek 10 trends op de arbeidsmarkt en noteer deze op een blad
  • Er staat een inspiratiemap op Teams -> bestanden -> MC Arbeidsmarkt -> trends en er zullen bijkomende artikels worden gedeeld in een aparte post op Teams -> algemeen
  • Je hoeft niet meteen de artikels te gebruiken probeer de eerste 15 min van de oefening te bedenken wat je zelf al weet over dit thema
  • neem deze voorbereiding mee naar het gezamenlijk moment in Zoom

REFLECTIE: welke impact hebben deze trends op jouw gekozen jobdoelen? Of welke impact zouden ze kunnen hebben? Welke opportuniteiten maken deze trends mogelijk voor jou?