Opstellen van je eigen vision board (optioneel)

Een Vision Board is een manier om je dromen/doelen visueel te maken. Op je vision board verzamel je inspirerende beelden, foto’s, tekeningen, woorden of ‘quotes’ die een connectie maken met je doelen.

Op dag 1 maakte je al een mindmap. In de mindmap visualiseer je de situatie hoe ze nu is. In je vision board visualiseer je wat je wil voor je toekomst en wat jou drijft/inspireert. Wat wil je realiseren in je werk? Wat motiveert je? Wat zijn je drijfveren? Wat zijn jouw unieke talenten en waarden? Gebruik het vision board om jezelf, je dromen en je professionele doelen op een visuele manier voor te stellen.

Je kan hier heel creatief mee aan de slag gaan maar je kan het gerust ook sober houden. Zo kan je bijvoorbeeld een mooi stuk karton ergens op een plek in je huis hangen en daarop afbeeldingen, quotes, tekeningen plakken die als symbool/inspiratie dienen voor jouw doel. Maar je kan je vision board ook online opstellen (bijvoorbeeld via https://www.canva.com/) of op een PowerPoint.

Hieronder zien jullie een voorbeeld van een vision board dat is opgesteld tijdens een vorige collectieve (klassikale) workshop. De beelden ontbreken, maar dit hebben de cursisten vervangen door een paar tekeningen te maken. Deelnemers hebben ook voor elkaar mogelijke feedback omtrent interessante links, jobs, tips, enz op post-its genoteerd en die op elkaars vision board gekleefd.

Hieronder zie je een vision board die wel met afbeeldingen, kernwoorden en quotes is opgesteld:

Laat het vooral een expressie zijn van jezelf, je dromen en je professionele doelen en de kunst is om er allemaal niet te veel over na te denken maar heel instinctief je visie te laten ontstaan.

Wat is het doel van deze oefening? We zijn als mens heel visueel ingesteld en een vision board helpt ons om te herinneren wat we willen, en dit is motiverend. Het helpt ons ook om onze doelen nog concreter te maken. Bovendien kan het helpen in ons proces van “personal branding” omdat het onze creativiteit stimuleert.

Omdat dit een oefening is waarbij we jullie de kans willen geven om er echt heel creatief mee aan de slag te gaan zullen we deze niet vandaag in de opleiding doen.

Lesson Content
0% Complete 0/1 Steps