Hoe deel je je videoboodschap? (optioneel)

Bij het delen van je videoboodschap, zijn er enkele zaken waarop je moet letten, namelijk

  • Zorg dat je video niet aan kwaliteit verliest
  • Zorg dat de persoon voor wie je video bestemd is, liefst via één klik je video kan openen en bekijken (en dus geen tijd moet verliezen met de video eerst te downloaden).


Bij mail moet je je video vaak verkleinen om ze te kunnen versturen, en verlies je dus aan kwaliteit. Wetransfer kan een oplossing zijn, maar is dan weer niet zo gebruiksvriendelijk voor de ontvanger, die de video niet meteen kan openen maar eerst moet downloaden.

Een manier om de kwaliteit van je video te behouden en deze makkelijk te delen, is je video opladen op een videoplatform als Youtube of Vimeo en dan de link te delen, bijvoorbeeld in je CV of sollicitatie-email, of op je Linkedin profiel. Let erop dat je deze link een originele naam geeft, bijvoorbeeld Klik op deze link om mij beter te leren kennen in plaats van https://www.youtube.com/watch?v=Gw3eP2JPFIY 

YouTube krijgt nieuw logo - PUB
Vimeo Review | PCMag

Opmerking: Bij Youtube kun je kiezen tussen volgende privacy settings: public (openbaar), private (privé), of unlisted (verborgen). Zet je je video op ‘unlisted’ (verborgen), dan kunnen enkel personen met een link de video openen en is ze dus niet zomaar vindbaar op Youtube.

In volgende video zie je hoe je een video op Youtube kan opladen. Ook leggen we uit hoe je een leuke ‘thumbnail’ of startafbeelding kan opmaken en aan je video kan toevoegen.

Je kan je video ook bewaren in een cloud-applicatie, zoals One Drive, Google Drive of Sharepoint. Je kan deze dan heel gemakkelijk delen met anderen. Hoe je dit doet met Google Drive, vind je via deze link. Je kan kiezen met wie je wil delen, en hoe anderen je bestand kunnen gebruiken

Microsoft lanceert gratis cloudopslagdienst OneDrive - Newscenter
Google Drive - Apps op Google Play