Module 1: Je rugzak

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This module is currently closed

Welkom op jouw online loopbaanbegeleiding! Vanessa verwelkomt je graag persoonlijk in deze korte introductievideo!

(+/- 1min), lees verder onder de video:

Welkom in de eerste module van jouw loopbaanbegeleiding! Dit is de eerste van 3 modules die je gaat ontdekken.

In de komende 3 modules zal je worden uitgedaagd tot heel wat zelfreflectie. Het is ons doel om je een combinatie te geven van belangrijke inzichten & concrete tools zodat je de gelegenheid krijgt om heel breed te reflecteren over jezelf en jouw loopbaan.

Onze loopbaan vormt een belangrijk onderdeel van ons leven. In deze workshop willen we graag “een reis” gebruiken als metafoor voor “een loopbaan”, want net als bij “een reis” zijn loopbanen in beweging en leiden ze ergens naar toe.

Doorheen je reis of loopbaan bepaal je de richting en het pad dat je op wil gaan. De richting kan opwaarts, neerwaarts, voorwaarts en soms zelfs achterwaarts zijn… ook het tempo van van je reis kan variëren. Richting geven aan je eigen loopbaan, en dat op een manier die bij jou past, is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Af en toe zal je moeten durven om stil te staan… Stil staan om na te gaan of deze reis nog past bij jou en of je nog de goede richting uit gaat.

De 3 modules zijn opgebouwd rond 3 grote thema’s (binnen de metafoor van een reis):

 • module 1: je rugzak
 • module 2: de kaart
 • module 3: je kompas

Bepalen wat je meeneemt op pad, dat doe je voor je de richting van je loopbaan bepaalt. In deze module zetten we jou aan het denken om te (her-)ontdekken wie je bent, wat je kan en wat je echt graag wilt. Dat is jouw rugzak. Weten wat je talenten en opportuniteiten zijn is een belangrijke en eerste stap om de juiste loopbaankeuzes te maken die passen bij wie je bent.

Deze eerste module “je rugzak” bevat 4 grote topics:

 • Waarom kies ik voor loopbaanbegeleiding? (voorbereiding van je reis)
 • Basisuitrusting: Wat neem ik mee in mijn rugzak? (“the basics”: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik)
 • Extra: Wat neem ik mee in mijn rugzak? (“verdieping”: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik)
 • Mijn EHBO kit (extra inspiratie)

Leerdoelen voor deze module:

 • Je kan helder, concreet en positief benoemen wat je loopbaanvraag is.
 • Je kan benoemen wat je belangrijkste kwaliteiten, interesses en competenties zijn.
 • Je kijkt met een verruimde blik naar je eigen profiel waardoor je kan detecteren welke andere kwaliteiten, competenties en interesses ook inzetbaar kunnen zijn in je loopbaan.
 • Je kan op een heldere en zelfzekere manier benoemen waar je goed in bent en wat je écht graag doet.
 • Je hebt inzicht in welke kwaliteiten, interesses en competenties je reeds inzet (of reeds ingezet hebt) in je loopbaan en welke je meer (en/of minder) wil inzetten in de toekomst.
 • Weet je wat jou motivatie geeft in je loopbaan.
 • Weet je wat jou energie geeft en wat jou energie kost in een job.
 • Kan je een onderscheid maken tussen zaken die je heel belangrijk vindt in je loopbaan, die je echt nodig hebt om professioneel te kunnen functioneren en de elementen die eerder een leuke extra zijn of die je gemakkelijker kan overbruggen.

In deze module zetten we jou aan het werk met opdrachten en inspiratie die jou helpen bij het ontdekken van jezelf. Bij de verschillende topics kan je bestanden downloaden om oefeningen te maken. Er zijn knoppen voorzien om jouw oefeningen te uploaden.

Jouw loopbaancoach kan deze opdrachten later bekijken en deze eventueel bespreken tijdens het individueel coaching gesprek.

De modules zijn zo samengesteld dat je zelfredzaam aan de slag kan zonder bijkomende intervisie van een coach. Wil je toch graag een extra klankbord? Extra gesprek inplannen? Toegang krijgen tot extra leerstof?

Neem contact op met back-office@obelisk.be of 016 14 01 87 om de verschillende formules te bekijken!

Voor je verder gaat nog even dit:

intellectuele eigendom van het materiaal in deze cursus

 • Alle materiële en/of intellectuele eigendomsrechten op deze online module en bijhorende (fysieke en digitale) materiaal berusten uitsluitend bij Obelisk.​
 • Gebruiker erkent de (intellectuele) eigendomsrechten van Obelisk en haar dienstverleners op de inhoud van de online module, zowel in haar geheel, als gedeelten daaruit, dan wel vervat in alle aantoonbaar daarop gebaseerde en/of daaraan ontleende informatie (inclusief bewerkingen).​
 • Gebruiker mag de inhoud van deze online module slechts voor eigen gebruik raadplegen en gebruiken. Het is gebruiker niet toegestaan om informatie verkregen uit de online module op niet-incidentele basis openbaar te maken, te delen met derden, te verveelvoudigen of te commercialiseren in welke vorm dan ook, daaronder begrepen het al dan niet na bewerking te integreren in netwerken of op meerdere beeldschermen te verschijnen of anderszins openbaar te maken.​
 • Elke inbreuk op deze rechten kan aanleiding geven tot burgerlijke en strafrechtelijke vervolging.​

Door het bijwonen van deze online module verbind je je formeel aan deze afspraken. ​

Veel leerplezier en succes bij het oplossen van de opdrachten in deze module!

Module Content

Expand All
Waarom kies ik voor loopbaanbegeleiding? (voorbereiding van je reis)
Basisuitrusting: Wat neem ik mee in mijn rugzak? ("the basics": wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik)
Les Content
0% Complete 0/1 Steps
Extra: Wat neem ik mee in mijn rugzak? ("verdieping": wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik)