Opstellen van je eigen vision board (H)

Een Vision Board is een manier om je dromen/doelen visueel te maken. Op je vision board verzamel je inspirerende beelden, foto’s, tekeningen, woorden of ‘quotes’ die een connectie maken met je doelen. Op dag 1 maakte je al een mindmap. In de mindmap visualiseer je de situatie hoe ze nu is. In je vision board visualiseer je wat je wil voor je toekomst en wat jou drijft/inspireert.

Opdracht 2 – maak je eigen vision board

Wat wil je realiseren in je werk? Wat motiveert je? Wat zijn je drijfveren? Wat zijn jouw unieke talenten en waarden? Gebruik het vision board om jezelf, je dromen en je professionele doelen op een visuele manier voor te stellen.

Je kan dit heel creatief of simpel illustreren. Je kan op een wit papier mooie afbeeldingen, quotes, tekeningen plakken, die een symbool/inspiratie zijn voor jouw doel. Maar je kan je vision board ook online opstellen (bijvoorbeeld via https://www.canva.com/) of op een PowerPoint.

Hieronder zien jullie een voorbeeld van een vision board dat is gemaakt tijdens een vorige collectieve workshop.

Hieronder zie je een vision board dat met afbeeldingen, kernwoorden en quotes is opgesteld:

Wat is het doel van deze oefening? We zijn als mens heel visueel ingesteld en een vision board helpt ons om te herinneren wat we willen, en dit is motiverend. Het helpt ons ook om onze doelen nog concreter te maken. Bovendien kan het helpen in ons proces van “personal branding” omdat het onze creativiteit stimuleert. We zullen vandaag nog op verschillende momenten terugkomen op je vision board.