Achtergrond Vision Board

Een Vision Board is een manier om je dromen/doelen visueel in kaart te brengen door inspirerende beelden, quotes die verbonden zijn aan je doelen bij elkaar te verzamelen. Waarbij je mindmap vooral een samenvattende oefening is van je situatie hoe ze nu is, zal de vision board eerder een weergave zijn van je toekomst.

Je kan hier heel creatief mee aan de slag gaan maar je kan het gerust ook sober houden. Zo kan je bijvoorbeeld: een mooi stuk karton ergens op een plek in je huis hangen en daarop mooie afbeeldingen, quotes, tekeningen op plakken die als symbool/inspiratie dienen voor jouw doel.

Je kan je Vision Board ook online opstellen of op een PowerPoint.

Hieronder zien jullie een voorbeeld van een vision board dat is opgesteld tijdens een vorige collectieve workshop. We ontbreken hier natuurlijk de inspirerende beelden maar dit hebben de cursisten dan vervangen door een paar tekeningen te maken. Deelnemers hebben ook voor elkaar mogelijke feedback omtrent interessante links, jobs, tips, enz op post-its genoteerd en die op elkaars vision board gekleefd.

Hieronder zie je een vision board die wel met afbeeldingen, kernwoorden en quotes is opgesteld:

Laat het vooral een expressie zijn van jezelf, je dromen en je professionele doelen en de kunst is om er allemaal niet te veel over na te denken maar heel instinctief je visie te laten ontstaan.

Wat is het doel van deze oefening? We zijn als mens heel visueel ingesteld en een visuele vision board helpt ons om te herinneren wat we willen. Zeker op de momenten dat je tegenslag krijgt, kritiek en het even niet meer ziet zitten is een fijne vision board een mooie houvast.

Hieronder vind je enkele vragen die je op weg kunnen helpen met je vision board:

  • Wie ben je?
  • Wat zijn je talenten?
  • Wat wil je in de toekomst?