Hoe begin ik aan het opstellen van mijn elevator pitch?

How to make 2 minutes count

Een lift speech of pitch is een korte samenvatting gebruikt om snel een persoon, dienst, product, etc. definiëren. Je kan deze pitch gebruiken om jezelf persoonlijk voor te stellen, of via de telefoon, in een videoboodschap, online…

Opdracht 5: schrijf je pitch uit

Hieronder vind je enkele vragen. Beantwoord deze voor jezelf, eventueel op een blanco papier. Gebruik de antwoorden om je 30-seconden-pitch uit te schrijven in je trainingsbundel (opdracht 5).

1. Wie ben je? __________________________________________________________. (naam, leeftijd, woonplaats)

2. Wat zoek je in een job? __________________________________________________________. 

3. Wat zijn jouw unieke vaardigheden? Je persoonlijke kwaliteiten of troeven? Wat zijn succeservaringen? (TIP: neem je mindmap en vision board erbij) __________________________________________________________. 

4. Wat wil je? (TIP: gebruik je checklist must-haves en nice-to-have’s) _________________________________________________________. 

5. Wat kan je bieden? (TIP: denk hierbij breder dan werk eventueel vrijwilligerswerk/unieke reis…) __________________________________________________________. 

Hier is een voorbeeld van een 30-seconden elevator speech gebruikt door iemand die op zoek is naar werk.. 

Hallo, mijn naam is Gittan en ik vind het heel fijn om een aanspreekpunt te zijn voor al mijn collega’s. Heb je een vraag, ik help je graag!  

Ervaring en kennis met je delen, geeft me een boost en ik ben steeds enthousiast om nieuwe ervaringen op te doen en mezelf te blijven ontwikkelen. 

Met een uitgebreide ervaring in de administratie, focus ik me graag op het goed uitvoeren van mijn taken. Bovendien denk ik graag mee na hoe ik de bestaande werkprocessen kan verbeteren.