Opdracht 2: Negotiëren over salaris (H)

In sommige sectoren zal jij moeten onderhandelen (negotiëren) over jouw loon. De recruiter zal dan vragen op het sollicitatiegesprek wat jouw ‘loonverwachting’ is. Hoe pak je dit aan? Het artikel hieronder geeft jou 6 tips. Noteer in je trainingsbundel de belangrijkste tips die je hieruit meeneemt.

Artikel 1 loonsonderhandeling- VDAB MagEzine (09/2018)

Heb je nog andere tips? Post deze in de chat van de Zoom-sessie

Wil je graag weten wat een realistisch loon is voor iemand met jouw profiel? Je kan dit berekenen op deze website: https://www.jobat.be/nl/salariskompas (kies voor ‘beknopt rapport’).

  • NB: hou er altijd rekening mee dat een salaris meer is dan een brutoloon. Er zijn ook verschillende extralegale voordelen waarover je kan onderhandelen, zoals maaltijdcheques, terugbetaling van (openbaar) vervoer, hospitalisatieverzekering, bureaupremie, bedrijfswagen… En ook ‘mogelijkheden tot opleiding’ kunnen een deel zijn van het totale pakket.
  • Niet in elke job kan je onderhandelen over je salaris. Bij de overheid word je bijvoorbeeld betaald volgens vastgelegde ‘barema’s’. Je salaris hangt af van het niveau van de functie en je diploma, je graad, je anciënniteit… Wel kan je in een gesprek de vraag stellen in welke mate jouw ervaring bij een andere werkgever, meegeteld wordt voor jouw ‘geldelijke anciënniteit’. Dit heeft een impact op jouw loon.

Weet je welk brutoloon je kan verwachten, maar niet welk nettoloon hier tegenover staat? Je kan een simulatie laten maken via de bruto-nettocalculator van Jobat:

https://www.jobat.be/nl/art/hoeveel-blijft-er-van-mijn-brutoloon-netto-over