SURMNL_Vragen en beelden toevoegen

P1: WELKOM BIJ…

Aan ons welkom-woord gaan we de geschatte invultijd toevoegen, zodat we dit later niet vergeten. Aanpassen doen we als onze bevraging klaar is en we de volledige invultijd kennen.

  • Ga naar de ‘Voorbeeld en score bekijken’-tab om de geschatte tijd weergegeven te zien.
  • Voeg dit toe aan jouw welkom-woord.

Je kan ook de kleur van de teksten veranderen via de knop ‘Bewerken’ die zichtbaar wordt als je over de tekst beweegt met de muis.

We gaan ook een beeld toevoegen aan onze welkom-pagina. Een logo, dat hebben we gezien, is niet mogelijk, maar een beeld wel.

  • Open het ‘Opbouwfunctie‘-pictogram aan de linkerzijde.
  • Zoek ‘Afbeelding’ in de lijst en klik er op.
  • Geef eventueel een afbeeldingslabel mee.

Je hebt de mogelijkheid om een bestand op te laden uit jouw computer of via een URL als het beeld dat je wilt toevoegen op het web staat.

Je kan ook nog een beschrijvende tekst toevoegen als je wilt.

  • Klik op ‘Opslaan’.

Momenteel ziet onze Welkom-pagina er als volgt uit… Je kan dit bekijken via de tab ‘Voorbeeld en score bekijken’.

De knop tussen de welkom-tekst en het beeld is eerder storend dan nuttig. Daarom gaan we overschakelen naar een ‘Klassieke’ Enquête-indeling.

  • Klik op Enquête-indeling onderaan de pagina en schakel over naar ‘Klassiek‘.

De ‘OK’-knop is weg. Enkel de knop om naar de volgende pagina te gaan blijft aanwezig.

P2: WARM-UP VRAGEN

We hebben hier al de contactgegevens gevraagd. Nu zou ik graag weten of de ondervraagde al dan niet aanwezig zal zijn op het kerstdiner… We voegen een ‘+ Nieuwe vraag‘ toe aan onze enquête. We kiezen voor een ‘Meerkeuzevragen’ uit het drop-down-menu.

Vergeet niet om op te slaan. De vraag wordt toegevoegd aan de geselecteerde pagina.

P3: HOOFDSECTIE

Dan komen we aan de belangrijke vragen. Ik zou graag weten hoeveel personen ik kan verwachten voor dit gezin en ga dit doen middels een ‘schuifregelaar’. Daarna ga ik nog vragen wat er gegeten wil worden. We zullen zien dat de manier van werken die ik hier ga hanteren niet ideaal is. Zo meteen gaan we kijken hoe we zo iets op een veel effectievere manier kunnen doen. Helaas, en dat vermeld ik nu al, is dit weer een functionaliteit die in het basis-pakket niet aanwezig is, maar naar mijn gevoel wel zou moeten zijn…

Ga naar de juiste pagina in uw bevraging.

  • Voeg een vraag toe en kies ‘slider’ uit het dropdownmenu.

Ik heb hier voor de linkerzijde ‘1’ ingegeven en voor de rechterzijde ‘6’. Als ik dit echter opsla en bekijk in mijn voorvertoning, merk ik dat de gegevens in het invulvak niet overeenkomen met een waarde tussen 1 en 6…

We moeten hier nog een kleine configuratie doen…

  • Ga met de muis over de vraag en klik op ‘Opties’. Volgend venster gaat open. Trek de schaal juist door op ‘Schuifregelaarschaal aanpassen’ te klikken. Momenteel staat dit schaalbereik nog van 0 tot 100.
  • Pas het bereik aan binnen de marge van jouw regelaar en sla op.

We voegen nog enkele vragen toe. De eerste is een simpele ‘Meerkeuzevraag’ (Multiple choise);

De volgende is een ‘Afbeeldingskeuze’. Hier kan de ondervraagde kiezen uit de afbeeldingen die hem getoond worden. Je kan eveneens nog een titel en beschrijvende tekst toevoegen.

Standaard wordt de mogelijkheid gegeven om 2 beelden in te voegen. Wil je er meer, dan klik je op de ‘+’, rechts naast één van de antwoordmogelijkheden.

Na opslaan ziet dit er zo uit:

Nu zal het voor jullie allemaal wel duidelijk zijn dat deze opbouw niet ideaal is. Als er meerdere personen van het gezin aanwezig zijn, willen die wel allemaal apart hun hoofdgerecht en dessert kunnen kiezen.

Hoe kunnen we dit beter aanpakken?

Laten we nog een vraag toevoegen en uit het drop-down-menu kiezen voor ‘Matrix van vervolgkeuzemenu’s‘. Volgende vraagpagina gaat open om in te vullen…

Je kan hier zoveel rijen aanmaken als je wilt (bijvoorbeeld 6 als je weet dat het grootste gezin 6 personen telt) en zoveel kolommen als je wilt.

Om de kolommen verder te configureren met de verschillende mogelijkheden, klik je door naar ‘+Antwoordkeuzen invoeren’. Daar kan je dan de keuzemogelijkheden per kolom meegeven.

Sla op en kijk hoe dit eruit ziet in jouw ‘Voorbeeld en score bekijken’-tab.

Voor elke persoon kan aangegeven worden wat hij of zij verkiest, zowel wat hoofdgerecht als wat nagerecht betreft.

Nu, zoals je kan zien in de pictogrammen aan de linkerzijde, is er opnieuw een cijfer toegevoegd aan de ‘Betaalde functies’.

Ik gooi er deze vraag dus onmiddellijk terug uit…